فهرست مطالب:
اکثر بطری های آب عرضه شده موجود در بازار آب معدنی هستند اما بر روی برخی از بطری ها عبارت آب معدنی به چشم می خورد . اما عموم مردم از تفاوت این دو بی اطلاع هستند.
میان آب معدنی و آب آشامیدنی تفاوت اندکی وجود دارد اما هر دو از نظر بهداشت و سلامت آب مورد اطمینان بوده و تفاوت آنها فقط در املاح موجود در آب و طبیعی بودن آنها می باشد. ولی بدلیل قیمت یکسان ، اکثر مردم از این موضوع بی اطلاع هستند.
برای تهیه آب های معدنی ، استاندار های مشخصی تعریف شده است به صورتی که آب معدنی باید از سفره ها و چشمه های آب معدنی که معمولاً در مناطق کوهستانی ، بکر و دور از فضولات انسانی و حیوانی است تهیه گردد اما برای آب آشامیدنی این استاندارد وجود ندارد و فقط آب باید بهداشتی و عاری از هر گونه میکروب باشد . کارخانه آب آشامیدنی را حتی میتوان در کنار یک شهرک صنعتی احداث کرد چرا که در صورت آلوده شدن آب ، میتوان آن را با فرآیندها و تغییرات شیمیایی از هر گونه آلودگی پاک کرد.برای تهیه آبهای معدنی اجازه استفاده از روشهای شیمیایی برای تصفیه وجود ندارد، اگرچه آبهای آشامیدنی به روشهای شیمیایی و کلرزنی، تابش اشعه Uvو اسمز معکوس تصفیه میشوند اما تولیدکننده در تولید هر دو محصول ملزم به رعایت موارد ایمنی برای مصرفکننده هستند و در کیفیت محصول نهایی و سلامتی آن تفاوتی میان آب معدنی و آب آشامیدنی وجود ندارد.در آبهای معدنی و آشامیدنی ثبات نسبی مواد معدنی باید احراز شودو پارامترهای معدنی مانند کلسیم، نیترات، سدیم ، روی ، آلومینیوم و... در آبهای معدنی باید در چهار فصل از ثبات نسبی برخوردار باشد، در حالی که این ثبات پارامترها در آبهای آشامیدنی لازم نیست و میتواند در هر فصل از سال متغیر باشد.
مقالات مفید زیر را بخوانید:
اثرات زیانبار نیترات بر بدن انسان!
انواع روشهای ضد عفونی کردن آب!
حد مجاز املاح آب آشامیدنی چقدر است؟
منبع مقاله: www.abresantehran.ir