- پمپ دستگاه تصفیه آب :
فهرست مطالب:
پمپ ها در صنعت مصارف گوناگونی دارند و در مدل ، سایز ، قدرت و ولتاژهای گوناگونی ساخته می شوند. تاکنون بالغ بر 30 مدل پمپ ساخته شده است که از هر یک برای منظور خاصی استفاده می شود . البته باید توجه داشته باشید که پمپ به قسمتی گفته می شود که آب را با فشار زیاد در لوله ها به جریان در می آورد و قسمتی که برقی است به آن الکترو موتور گفته می شود که به هر دو قسمت الکترو پمپ می گویند که به عامیانه به آن پمپ می گویند . در دستگاه تصفیه آب نیز پمپ آب وظیفه ایجاد فشار بر آب داخل دستگاه تصفیه آب برای عبور از داخل فیلترها را بر عهده دارد . از آنجا که فیلتر ممبران و فیلترهای PP و CTO دارای فشردگی زیاد هستند ، آب شهری با فشار کم نمی تواند از این عبور کند و یا ممکن عبور آب از این فیلترها به کندی صورت بگیرد و آب یا تصفیه نشود و یا مدت زمان تصفیه آب زیاد شود . پس استفاده از پمپ برای تولید فشار در دستگاه تصفیه آب ضروری به نظر می رسد . پمپ هایی که در دستگاه تصفیه اب استفاده می شود با ولتاژ پایین 24 یا 36 ولت کار می کنند اما دارای قدرت بالایی هستند و می توانند فشاری برابر با 120 PSI و یا 8 BAR تولید کنند که در نوع خود بینظیر می باشد . پمپ دستگاه تصفیه آب از نوع دیافراگمی می باشد به این معنی که پروانه ای برای انتقال آب ندارد بلکه مانند یک کمپرسور ، به آب فشار وارد می کند این نوع کارکرد پمپ دستگاه تصفیه باعث لرزش پمپ آب هنگام روشن بودن می شود و ممکن است دستگاه تصفیه آب را کمی به لرزش بیاندازد . پمپ دستگاه تصفیه آب از دو قسمت تشکیل شده که بخش بالایی آن الکتروموتور است که دارای یک سیم پیچ و یک بخش چرخنده می باشد که به آن روتور می گویند . قسمت پایینی پمپ نیز یک قطعه مشکی رنگ است که آب در داخل آن جریان دارد و به آن هد پمپ و یا کلگی پمپ می گویند .
توجه کنید که پمپ آب هیچ نقشی در کیفیت آب تصفیه شده ندارد اما هرچه فشار آب ورودی به فیلتر ممبران دستگاه تصفیه آب بیشتر باشد ، خروجی یا دِبی آب دستگاه نیز بیشتر می شود و مخزن دستگاه تصفیه آب در مدت زمان کمتری پر می شود و کارکرد دستگاه تصفیه آب و فرسودگی آن نیز کمتر می شود .
توجه کنید که تمامی پمپ ها از هر نوع و مدلی که باشند دارای ورودی و خروجی مجزا هستند به این معنی که نمی توان آب ورودی به پمپ و آب خروجی از پمپ را بصورت دلبخواه وصل کرد و باید بر طبق علامت نشان داده شده روی پمپ آب باشد . بر روی هد پمپ آب دستگاه تصفیه آب که به رنگ مشکی است دو فلش قرار دارد که قسمت ورودی و خروجی آب به پمپ را نشان می دهد .
پمپ ها به سه دسته تقسیم می شوند:
-1پمپ هایی که آب را فقط از یک نقطه به نقطه دیگر منتقل می کنند و به اصطلاح به آنها پمپ خطی می گویند . مانند پمپ آب ساختمان.
-2پمپ هایی که آب را در یک مسیر بسته به چرخش در می آورند و به آنها پمپ سیرکولاتور یا گردشی می گویند مانند پمپ های دیگ آبگرم موتورخانه.
-3پمپ هایی که برای تولید فشار به کار می روند و به آنها پمپ دیافراگمی می گویند مانند کمپرسور دستگاه های خنک کننده و دستگاه تصفیه آب
پمپ دستگاه تصفیه آب :
در دستگاه های تصفیه آب به دلیل وجود فیلتر ممبران و فشردگی زیاد این فیلتر وجود یک پمپ که بتواند آب را با فشار زیاد از این فیلتر عبور دهد ضروری به نظر می رسد . در پمپ هایی که برای تولید فشار زیاد به کار می روند از پروانه استفاده نمی کنند و معمولا به صورت دیافراگمی( ضربه ای) هستند تا بتوانند مایع را به حالت متراکم در آورند مانند کمپرسور کولر های گازی و یخچال . در دستگاه تصفیه آب نیز به همین صورت است.
این پمپ ها معمولا در دو ولتاژ کاری 24 و 36 ولت و با قدرت تولید فشار 110 تا 150psi ساخته می شوند و مصرف برق آنها نیز بسیار پایین است . این پمپ ها معمولا بعد از فیلتر دوم دستگاه تصفیه آب نصب می شوند تا آب با فشار زیاد از فیلتر ها عبور کند
.
مشخصات پمپ دستگاه تصفیه آب:
1-ولتاژ کاری : 24 و 36 ولت
2-مقدار دبی آب : 60 لیتر در دقیقه
3-فشار خروجی : 110 الی 150psi
4-اندازه ورودی و خروجی پمپ: 4/1 و 8/3 اینچ
5-ابعاد پمپ: 15 سانت*7 سانت