فهرست مطالب:
EDI
ازمهم ترین عوامل اولیه مؤثر در طراحی یک سیستم EDI ، ظرفیت مورد نیازسیستم، خصوصیات آب ورودی به سیستم، کیفیت آب خروجی از سیستم و میزان بازیابی اسمی مورد نیاز می باشند، که در واقع طراحی با توجه به اطلاعات فوق پایه گذاری می شود. از دیگر عوامل مؤثر در طراحی یک سیستم EDI می توان به نحوه مرحله بندی، تعداد جفت سل ها، مشخصات جداکننده ها، ابعاد غشاها، ابعادالکترودها، مشخصات رزین های تعویض یونی، افت فشار در محفظه ها و ... اشاره نمود. پس از تشریح عوامل مؤثر در طراحی، ارتباط بین این عوامل به وسیله الگوریتم های طراحی، مشخص می گردد.
این سیستم های یون زدائی آب، از یک بستر مخلوط زرین های تعویض یونی استفاده میکنند که با استفاده از فرآیندهای شیمیایی ناپیوسته باید بطور مرتب احیاءشوند به همین دلیل هر روز میلیونها گالن مواد شیمیایی برای تولید آب خالص در صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از این روشها علاوه بر پیچیده بودن عملیات و هزینه عملیاتی بالا، بدلیل خطرات ناشی از احیاء شیمیایی به قوانین امنیتی شدیدی نیاز دارند چراکه در غیر این صورت اثرات منفی طولانی مدتی بر محیط زیست گذاشته می شود. با گذشت زمان، صنایع، سیستم های تصفیه آب را که آب با خلوص بالا تر، هزینه کمتر و احتیاج به استفاده، مراقبت ونگهداری کمتر از مواد شیمیایی دارند را تقاضا می کنند. یک روش اقتصادی برای تولید آب خالص بدون استفاده از مواد شیمیایی، استفاده از روش ترکیبی اسمزمعکوس و یون زدائی الکتریکی می باشد.
عملکرد EDI
دستگاهEDI با استفاده از رزینهای تبادل یونی، یونها را از آب حذف می نماید ، این امر در حالی است که یونها برای احیا مجدد نیاز به هیچگونه مواد شیمیایی ندارند. در دستگاه EDI یک جریان الکتریکی استفاده می شود که موجب می شود که در بستری از رزین ، یونها از آب ورودی به خارج از سیستم به طور پیوسته مهاجرت کنند. همچنین جریان الکتریکی باعت تجزیه مولکولهای آب به OH و H می گردد که این امر موجب احیای رزینها می گردد.