فهرست مطالب:
همانطور که می دانید در روزهای پایانی سال 2019 ویروس جدیدی از چین شروع شد و به سرعت به سراسر جهان انتقال یافت.این ویروس که جهش یافته ویروس سارس و مرس می باشد همگی مردم دنیا را درگیر خود کرد . اما نگرانی که اغلب خانواده ها دارند این است که آیا کودکان نیز به این ویروس مبتلا می شوند یا نه .در بحث زیر به مرور این مقاله می پردازیم.
آیا کودکان به ویروسCOVID 19مبتلامی شوند؟
با توجه به موارد جدید بیماری ویروس کرونا ، COVID 19، در سرتاسر جهان ، به نظر می رسد کودکان تا حد زیادی از این بیماری در امان هستند. اما یک مطالعه جدید نشان می دهد که همه کودکان در امان نیستند . درصد کمی از بچه ها به بیماری COVID 19 مبتلا می شوند .
این مطالعه ، که در تاریخ 16 مارس به صورت آنلاین در مجله کودکان انجام شد ، بزرگترین مطالعه تا به امروز برای بررسی شدت COVID 19 در کودکان است. محققان اطلاعات بیش از2000 مورد تأیید شده و مشکوک بهCOVID 19 را در کودکانی که به مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ویروسی در چین گزارش شده است را تجزیه و تحلیل کردند .
مانند گزارشهای قبلی ، مطالعات جدید نشان می دهد که بیشتر موارد ، بیش از90درصد ، خفیف یا متوسط بودند . دربین این موارد ، کودکان علائمی مانند تب ، سرفه ، گلودرد ، آبریزش بینی ، عطسه وگاهی سرما خودرگی را تجربه کردند . اما حدود 6 درصد از کودکان دچار بیماری شدید یا بحرانی هستند و علائمی مانند تنگی نفس و یا کمبود اکسیژن در بافتهای بدن خود را دارند.
در موارد نادر ،کودکان دچار سندرم حاد تنفسی که یک وضعیت تهدید کننده در زندگی است و مانع رسیدن اکسیژن به ریه ها و به جریان خون می شود مبتلا شده اند . به گزارش روزنامه نیویورک تایمز، یک پسر 14 ساله با تایید ابتلا به COVID 19در اثر این بیماری درگذشت.
دکتر مورثی، استاد یار کودکان در دانشگاه بریتیش کلمبیا گفت: آنچه این تحقیق به ما میگوید این است که بیمارستانها باید برای بستری کردن بعضی از کودکان مبتلا به ویروس کرونا آماده باشند زیرا ما نمیتوانیم بطور کلی کودکان را رد کنیم .
در این مطالعه ، نوزادان و کودکان بسیار خردسال بخصوص در مقابل بیماریCOVID19 آسیب پذیر بودند . از 125 کودک که به بیماری شدید مبتلا بودند ، بیش از 60 درصد در سن 5 سالگی و یا پایین تر بودند.
یک مطالعه جداگانه از مواردCOVID 19 در ایالات متحده نشان داد که از بین حدود 500 بیمار بستری در بیمارستان ها ، کمتر از 1درصد در سن 19 سال یا کمتر بودند (مطمئناً جوانان می توانند ویروس رامنقبض کنند ) درمقابل ، نزدیک به 40 درصد در سنین 20 تا54 سالگی بودند ، در حالی که 52 درصد آنها در سنین 55 سال و بالاتر بودند. این یافته ها نشان میدهد که بیماری شدید ممکن است در بزرگسالان در هر سنی باCOVID 19 رخ دهد.
کاملاً مشخص نیست که چرا کودکان در حال فرار از بدترین اثرات ویروس کرونا هستند. اما به عقیده پزشکان یک الگوی مشابه برای بسیاری از بیماریهای عفونی مشابه قدیمی از قبیل آبله مرغان وسرخک ، و یا ویروس های نو ظهور از جمله سندرم شدید حاد تنفسی (سارس) و سندرم تنفسی خاورمیانه (مُرس) وجود دارد.
دکتر اندرو پاویا ، رئیس بخش بیماریهای عفونی کودکان در دانشگاه یوتا ، به مجله علم و زندگی در آمریکا گفت: ما این پدیده را کاملاً درک نمیکنیم اما ممکن است به دلیل تفاوت در پاسخ ایمنی کودکان در مقایسه با بزرگسالان باشد . وی همچنین خاطر نشان کرد : یک فرضیه این است که پاسخ ایمنی ذاتی ، همان پاسخ اولیه که به طورگسترده درگروه های بیماریزا قرار دارد ، تمایل به فعالیت بیشتر دارد.
سیستم ایمنی ذاتی اولین خط دفاع در برابر عوامل بیماری زا است. سلولهای موجود در آن سیستم فوراً به عوامل خارجی ویروسی عکس العمل نشان می دهند. و در مقابل، سیستم ایمنی تطبیقییاد می گیرد که عوامل بیماریزای خاصی را بشناسد . اگر پاسخ ایمنی ذاتی در کودکان در برابر ویروس کرونا قویتر باشد، ممکن است سیستم دفاعی بدن آنها با عفونت راحت تر از بزرگسالان مبارزه کنند و کودکان نهایتا دچار علایم خفیف بیماری مانند تب خفیف و یا سرما خودگی شوند . کراس جانسون ، یک اپیدمی لوژیست درکالج بهداشت عمومی دانشگاه کلمبیا گفت: کودکان در مقابل ویروس های مشابه سارس و مرس نیز همین رفتار را از خود نشان دادند
جانسون همچنین گفت: در مواردی که با ویروس کرونا مشاهده می کنیم این نیست که کودکان به هیچ وجه علائمی ندارند ، در واقع دچار ذات الریه ویروسی هستند. . اما به دلیل این که سیستم ایمنی بدن آنها بسیار نیرومندتر از بزرگسالان است، مانند بزرگسالان عکس العمل نشان نمی دهد چرا که سیستم دفاعی بدن کودکان بسیار قویتر از بزرگسالان است همانطور که آبله مرغان ساده در بزرگسالان بسیار خطرناک است اما در کودکان بصورت جوش های چرکی ظهور می کندو به راحتی برطرف می شود. جانسون گفت ، گرچه آنفلوانزا برای نوزادان میتواند ویران کننده باشد ، اما کودکان بزرگتر معمولاً آنرا راحت تر نسبت به بزرگسالان انجام می دهند. میزان مرگ فصلی آنفولانزا در بزرگسالان 10 برابر نرخ مرگ و میردرکودکان است.
پیری و سیستم ایمنی بدن
دکتر پاویا گفت، کودکان کمتر از بزرگسالان در معرض ابتلا به بیماری های تنفسی نیستند، اما به نظر میرسد که احتمال ابتلا به این بیماری های عفونی رادارند، اما راحت تر از والدین و مسن تر ها بهبود می یابند. دلایل احتمالی دیگری فراتر از قدرت سیستم ایمنی ذاتی بایستی وجود داشته باشد که میتواند این مقاومت را توضیح دهد.
دکتر پاویا گفت، یکی از این دلایل این است که بچه ها ممکن است دستگاه تنفسی سالمتری داشته باشند زیرا کمتر از بزرگسالان درمعرض دودسیگار و آلودگی هوا هستند. جانسون گفت که فاکتور دیگر به نظر می رسد که بدن کودکان به طور کلی سالمتر از بزرگسالان است . او گفت ، در هر دو شیوع بیماری سارس در سال 2003 و شیوع مرس در سال 2012، بزرگسالان با شرایط رعایت اصول اولیه بهداشتی در معرض خطر مرگ بیشتر از کودکان بودند.
دکتر جیمز چری، استاد کودکان و بیماریهای عفونی دردانشکده پزشکی بریتیش کلمبیا گفت: بزرگسالان نیز نسبت به پاسخ ایمنی مضر که باعث ایجاد بیماری به نام سندرم حاد تنفسی میشود حساسیت بیشتری دارند.
دکتر چری به علم و زندگی گفت: سندرم حاد تنفسی در بزرگسالان مبتلا به ویروس سارس بسیار کشنده تر نسبت به کودکان بود. در حالی که اگرچه کودکان با ویروس سارس دچار ذات الریه بودند، آنها عوارض ایمونولوژیکی بزرگسالان را دریافت نکردند.
با توجه به تحقیقات جدید خاطر نشان می شود هیچ جای نگرانی در مورد ابتلا کودکان به این ویروس خطرناک وجود ندارد اما همیشه تاکید می شود که رعایت اصول بهداشتی و شستن دستها هرگز فراموش نشود.
هدف از انتشار این مقاله رفع نگرانی از والدینی می باشد که نگران کودکان خود هستند و دچار استرس فراوانی شده اند.اما باز هم تاکید می شود که رعایت نکات بهداشتی در مورد مقابله با ویروس کرونا را فراموش نفرمایید.