فهرست مطالب:
هر دستگاهی از قطعات گوناگونی تشکیل شده است .در ابتدای کار شما با نگاه کردن به هر وسیله بدلیل عدم آشنایی با قطعات آن دستگاه سردرگم می شوید و به نظر می رسد که آن دستگاه از قطعات پیچیده ای تشکیل شده و تعمیر و عیب یابی آن کار خیلی دشواری است اما ما در این مقاله سعی می کنیم تا حدودی شما را با قطعات دستگاه تصفیه آب خانگی آشنا کنیم تا بهتر بتوانید با دستگاه کار کنید.
تمام قطعات هر دستگاهی بر روی یک شاسی نصب شده است . تمامی قطعات دستگاه های تصفیه آب هم بر روی یک شاسی نصب شده اند که این شاسی یا فلزی است و یا پلاستیکی و هر دوی آنها مقاوم هستند و هیچ برتری نسبت به یکدیگر ندارند.
بدلیل وجود فیلتر ممبران و فشرده بودن آن ، آب با فشار کمی تصفیه می شود و دبی آن در دقیقه خیلی کم است که اگر شما بخواهید یک پارچ آب یک لیتری را از آب تصفیه شده پر کنید حدود ده دقیقه طول می کشد تا پارچ آب پر شود.به همین دلیل وسیله ای مانند یک مخزن نیاز است تا آب در آن ذخیره شود و شما هنگام برداشت آب زیاد منتظر نمانید . وظیفه مخزن در دستگاه تصفیه آب نگهداری آب تصفیه شده می باشدو هنگامی که شما شیر آب را باز می کنید با اعمال فشار به آب تصفیه شده آن را به شیر برداشت می فرستد و عمدتا جنس آن از پلاستیک است.
شیر برداشت آب یکی دیگر از قطعاتی است که حتما باید در دستگاه تصفیه آب باشد تا شما بتوانید با باز و بسته کردن آن به راحتی آب بردارید و این شیر برداشت آب بر روی سینک ظرفشویی و یا بر روی دیوار نصب می شود و جنس آن از فلز آب کاری شده به رنگ استیل است.
تعداد چهار عدد هوزینگ فیلتر یا همان محفظه فیلتر در دستگاه تصفیه آب وجود دارد که سه عدد آن در پایین دستگاه و یک عدد آن در بالای دستگاه قرار دارد.فیلترهای پیش تصفیه در سه هوزینگ پایینی قرار دارند همانگونه که در شکل می بینید و فیلتر ممبران که فیلتر اصلی دستگاه می باشد در هوزینگ بالایی دستگاه قرار داردو جنس آنها از پلاستیک می باشد.
در دستگاه تصفیه آب یک سری قطعات برقی وجود دارد که به شرح زیر می باشند
1 – ترانس دستگاه که وظیفه آن تامین برق قطعات برقی دستگاه تصفیه آب می باشد و برای دستگاه تصفیه آب خانگی از ترانس 24 ولت و برای دستگاه های نیمه صنعتی و صنعتی از ترانس 36 ولت استفاده می شود در صورت جابجا شدن ترانس دستگاه به پمپ آب دستگاه فشار می آید و داغ می کند.
2 – پمپ آب دستگاه که وظیفه آن تولید فشار برای عبور آب از فیلترهای دستگاه تصفیه آب می باشد و دلیل استفاده از پمپ آب این است که در برخی از مناطق ممکن است فشار آب ورودی به دستگاه کم باشد که در این حالت بدلیل فشردگی فیلترها بخصوص فیلتر ممبران آب از آنها عبور نمی کند و آبی هم تصفیه نمی شود.فشار تولیدی این پمپ ها بسته به نوع استفاده و شرکت تولید کننده آن بین 80 تا 120 psi می باشد که تفاوت زیادی بین آنها نمی باشد.
3 – شیر برقی که معمولا در پشت دستگاه زیر شاسی نصب می شود و وظیفه آن قطع و وصل کردن آب ورودی به دستگاه می باشد . در مناطقی که فشار آب ورودی زیاد است ممکن است پس از پر شدن مخزن و خاموش شدن دستگاه آب با فشار کم از دستگاه عبور کند و آب یکسره به فاضلاب برود این مسله دو اشکال بزرگ دارد اول این که از عمر فیلترها کم می کند و دوم این که حساب کنید با سر ریز آب به فاضلاب در یک شبانه روز چند لیتر آب به هدر می رود . که وجود شیر برقی در دستگاه تصفیه آب مانع عبور آب و هدر رفتن آن می شود.
4 – سوییچ لو پرشر که وظیفه آن قطع کردن برق دستگاه در صورت قطع آب ورودی به دستگاه می باشد.اگر این سوییچ در دستگاه تصفیه آب نباشد به هنگام قطع شدن آب و پر نشدن مخزن از آب تصفیه شده دستگاه تا وصل شدن مجدد آب یکسره کار می کند که ممکن است باعث خرابی ترانس و یا سوختن پمپ آب شود.
5 – سوییچ های پرشر وظیفه آن قطع کردن برق به هنگام پر شدن مخزن می باشد . اگر این سوییچ در دستگاه نباشد پمپ آب آنقدر آب تصفیه می کند و در مخزن می ریزد تا مخزن بترکد و دستگاه هیچ وقت خاموش نمی شود.
اتصالات دستگاه تصفیه آب که وظیفه آنها ارتباط قطعات و هوزینگ های دستگاه با استفاده از شیلنگ می باشد که این اتصالات و شیلنگ ها باید بهداشتی و استاندارد باشند چرا که آب تصفیه شده که برای شرب می باشد از آنها عبور می کند.
کپسول پساب یا درین که وظیفه آن جلوگیری از خروج بی رویه آب از فیلتر ممبران می باشد.اگر این قطعه در دستگاه تصفیه آب نباشد تمامی آب ورودی به هوزینگ ممبران به فاضلاب رفته و دیگر آبی تصفیه نمی شود.خرابی این قطعه باعث خراب شدن فیلتر ممبران می شود.