Ph یک مقیاس اندازه گیری برای تعیین میزان مقدار اسیدی یا قلیایی( باز ) مواد و مایعات گوناگون به شمار می رود.(P به معنی قدرت و H به معنی هیدروژن می باشد که به طور کامل به معنی قدرت یون هیدروژن در مایعات می باشد) این مقیاس اندازه گیری از 0 شروع می شود و به 14 ختم می شود. عدد 0 تا 6.9 مقدار اسیدی7 عدد خنثی و 7.1 تا 14 مقدار قلیایی بودن مواد را نشان میدهد.Ph آب آشامیدنی به طور معمول بین6 تا 8.5 می باشد که عوامل مختلفی در ایجاد این عدد Ph در آب و مواد مختلف نقش دارند از جمله باران های اسیدی که به علت آلودگی شهر های صنعتی وجود دارد و یا سنگها و مواد معدنی مختلف که آبهای زیرزمینی از روی آنها عبور می کنند.مقدار Ph آب و مواد غذایی مختلف اثرات مثبت و منفی بر روی اعضای مختلف بدن دارند که در اینجا به آنها نمی پردازیمولی مصرف آب قلیایی که Ph آن بالاتر از 7.5 باشد برای سلامتی بدن بسیار مفید است و توصیه می شود اگر از دستگاه تصفیه آب خانگی استفاده می کنید حتماً آن را به فیلتر قلیایی مجهز کنید.

فیلتر قلیایی چگونه کار می کند:

همانطور که می دانید در دستگاه های تصفیه آب خانگی به دلیل حذف مواد و املاح آب آب به صورت اسیدی در می آید در دستگاه های تصفیه آب می توان با اضافه کردن یک فیلتر قلیایی آب را از حالت اسیدی به قلیایی در آورد .مراحل یونیزاسیون آب (قلیایی شدن) به دو صورت انجام می گیرد:

در روش اول یونیزه شدن آب توسط عبور جریان الکتریسیته از آب صورت میگیرد. بدین معنی که وقتی آب از روی دوصفحه الکتریکی حرکت می کند به بخار تبدیل می شود. یکی از این بخارها تبدیل به یون غنی شده هیدروژن( H+ ) می شود که به آن آب اسیدی می گویند و دیگری به هیدروکسیل ( OH- ) تبدیل می شود که به آن آب قلیایی گفته می شود . شما باید این آب قلیایی را بنوشید تا بتوانید از خواص درمانی آن بهره مند شوید .

در روش دوم آب توسط آنیون و یا کاتیون قلیایی می شود بدین صورت که در آب باید یا کاتیون هایی نظیر منیزیوم یا کلسیوم و یا آنیون هایی نظیر نمک و بیکربنات وجود داشته باشد .

در حقیقت قلیایی شدن آب در دستگاه های تصفیه آب توسط مواد معدنی موجود در فیلتر ها( کلسیوم و منیزیوم ) صورت می گیرد بدون اضافه کردن جریان الکتریکی به آب ( روش اول ) .

البته این نکته را یاد آور می شویم که فیلتر های قلیایی کننده آب باید با کیفیت و تولید شرکت های معتبر باشند .فیلتر های متفرقه نمی توانند آب را به خوبی قلیایی کنند و برای سلامتی نیز مضر هستند.

در زیر مقدار اسیدی یا قلیایی بودن چند ماده نشان داده شده است: