آیا خوردن آب معدنی ضرر دارد

 

 

قبل از استفاده از آب معدنی باید نکاتی را در مورد آب های معدنی، بطری های پلاستیکی و شرایط نگهداری آن مطالبی را بدانید!

 

 

 

 

آفتاب، آب‌های بطری شده را سرطان‌زا می‌کند

برخی فروشندگان برای فروش بیشتر،بطری های آب معدنی‌هارا پشت شیشه مغازه و زیر نور آفتاب قرار می دهند که این کار به شدت بر کیفیت آب معدنی تأثیر منفی می‌گذارد.وقتی بطری‌های پلاستیکی برای مدت طولانی درمعرض نور خورشید بمانند، مشتقات نفتی پلاستیک جدا شده و وارد آب می‌شوند.این ترکیبات شیمیایی، افراد را دچـار بیماری‌های خطرناکی مانند سرطان می‌کنند. ترکیبات شیـمیایی موجـود در بطری‌های پلاستیکی، بیشترین تأثیر خودرا بر غدد چربی و لنفاوی می‌گذارد و در برخی بافت‌های بدن، باعث بروزتومور می‌شوند.اگر این آب معدنی‌ها در معرض حرارت یا نور آفتاب نباشد، مصرف آن‌ها تا 6 ماه مشکلی ندارد، ولی اگرغیر از این باشد، خیلی زود غیر قابل استفاده و فاسد می شوند.

بطری‌های پلاستیکی نباید یخ بزنند!
درهوای گرم تابستان، برخی افراد بطری‌های آب معدنی را در فریزر می‌گذارند تایخ بزند. سپس هنگام بیرون رفتن از منزل آن را برمی دارند تا بتوانند آب خنک بنوشند. در حالی که این کار برای سلامتی بدن ضرر دارد.
بطری‌های پلاستیکی به گونه ای هستند که در صورت انجماد آب در آن‌ها، در اثر بروز تغییراتی در پلیمرهای این ظروف، مواد مضری وارد آب می کند(مواد معلقی که با چشم دیده میشوند). لذا باید از انجماد آب‌ها در این بطری‌ها خودداری کنید. این ظروف صرفاً برای نگهداری آب در درجه حرارت یخچال (0 تا 4 درجه سانتی‌گراد) طراحی شده‌اند ؛ به عبارتی طراحی آن‌ها برای شرایط سرد و خنک است، نه انجماد.

بطری‌های پلاستیکی را نجوشانید!
تحقیقات جدید نشان می‌دهد اگر بطری‌های پلاستیکی در معرض آب جوش قرار گیرند، مواد شیمیایی مضر آن 55 برابر حالت معمولی آزاد می‌شوند.بیسفنول که ماده اصلی و ساختاری بطری‌های پلاستیکی آب، شیشه شیر کودکان وسایر بسته‌بندی‌های نوشیدنی و خوراکی محسوب می‌شود می‌تواند باعث اختلال در عملکرد غدد داخلی بدن شود. این ماده می‌تواند مانند هورمون زنانه یعنی استروژن عمل کند
بسیاری از دانشمندان نگرانند که مواجهه با این ماده شیمیایی ممکن است موجب تولد نوزادانی با ناتوانی‌ها و مشکلات پیشرفته شود.
تنها تماس مستقیم با این ماده نیست که باعث ایجاد مشکلات می‌شود، بلکه پس ازآزاد شدن این ماده شیمیایی، اگر در معرض غذا یا نوشیدنی‌های آلوده به آن قرار گیرید نیز در خطر هستید.
تحقیقات قبلی نشان داده بود اگر بطری‌ها وشیشه‌های شیر کودک را به دفعات زیاد شسته، جوشانده و یا بسابید، به احتمال زیاد ماده بیسفول درون آنها آزاد خواهد شد و این ماده از شیشه به داخل آب منتقل می‌شود.
ولی تحقیقات جدید نشان می‌دهد میزان ماده مضر آزاد شده ارتباطی به جدید و یا کهنه بودن شیشه پلی کربناتی ندارد و در هر صورت در مواجهه باآب جوش 55 بار بیش از گذشته آزاد می‌شود.
محققان موسسه سلامت ملی امریکا معتقدند، حتی بدون جوشاندن این بطری‌های پلاستیکی، پس از مدتی مقادیر جزیی و اندک از ماده شیمیایی بیسفول آزاد می‌شود. پس بهتر است هنگام استفاده از بطری‌های پلاستیکی دقت بیشتری داشته باشید.

  • 1

راهنمای انتخاب دستگاه تصفیه آب

به دلیل اهمیت بیشتر سلامت آب آشامیدنی اغلب افراد تصفیه آب آشامیدنی خود را نسب به مصارف دیگر در اولویت قرار می دهند و مایلند آن بخشی از آب مصرفیشان که در واقع برای شرب و پخت و پز استفاده می شود بصورت دقیق تصفیه شود

ادامه مطلب...